Tycker du om blått, lila & grått...?

Delar av vårt blåa, lila och gråa sortiment.

Verbena

Verbena

Upprätt, sirligt växtsätt. Blåvioletta blomflockar i mängder. Mycket dekorativ och effektfull för samplantering och som bakgrundsväxt.

Verbena

Verbena

Verbena som även kallas Citronverbena och ibland förväxlas med citrongräs och tros ha kommit till Europa under 1600-talet. Bladen kan användas till kryddning av mat för att få en citrussmak och används även till tea.

Curryplanta

Curryplanta

Liten buske och krydd-/medicinalväxt, med vedartad bas, upp till 60 cm.

Purple Baron

Purple Baron

Det finns höga och låga, torktåliga och fuktkrävande, mjuka och vassa, silvriga och varmgula – ja, i stort sett finns ett gräs för varje plats i trädgården. Stora gräs passar allra bäst som solitärer ... Sorten 'Purple Majesty' blir ståtliga 120-150 cm högt och svajar vackert över rabattens andra växter. Blomkolven blir ca 30 cm lång.

22011

22011

Jordreva (Glechoma hederacea) är en flerårig ört med njurlika blad och violetta blommor som hör till familjen kransblommiga växter. Jordreva har ett säreget krypande växtsätt, vilket namnet "jordreva" antyder.

Ageratum

Ageratum

Ageratum är en sommarblomma med vanligen blåa blommor, men även vita och rosa sorter finns . Odlas som ettårig utplanteringsväxt. Solig placering och flitig gödning och vattning under växtperioden.

Bacopa

Bacopa

Bacopan är en tålig ampelväxt med vilt ursprung i Sydafrika. Blommorna är små och vita eller rosa. Den passar med sitt växtsätt som ensamväxt i ampel, där den blir som ett tätt klot.

Fjärilsblomster

Fjärilsblomster

En mycket blomvillig och dekorativ växt som också kallas för "fattigmansorkidé".

Fuchsia - Blue Eyes

Fuchsia - Blue Eyes

Fuchsiasläktet är ett släkte i familjen dunörtsväxter, med omkring 100 arter. Släktet är uppkallat efter den tyske botanikern Leonhart Fuchs. Wikipedia

Samplantering av bla Femtunga

Samplantering av bla Femtunga

Den kan planteras i urnor och blomlådor, i amplar eller som marktäckare i rabatter. En bonus är att blommorna lockar fjärilar.

1024_Blaues_Gänseblümchen_(Brachycome_multifida)-1854

1024_Blaues_Gänseblümchen_(Brachycome_multifida)-1854

Blåkragen bjuder båda på rik och långvarig blomning. Den kan bli kring en halvmeter bred om den får utrymme.

Femtungs

Femtungs

Trivs bäst i sol eller halvskugga. Passar i ampel, balkonglåda eller stora samplanteringar. Vissa sorter är mycket starkväxande, andra något nättare. Blommar utan avbrott. Blir omfångsrik och fin. Lättskött och mycket odlingsvärd växt.