Välkommen till våra rosa & röda sidor...

Pion

Pion

Pioner i brudbuketten symboliserar välstånd och ett lyckligt äktenskap.

Pion Coral Charm

Pion Coral Charm

Coral Charm är en utsökt vacker och rikblommande pion med ljust aprikosrosa, halvfyllda blommor och en bedårande doft. Pionen är en gammal trädgårdsväxt och en riktig mormorsperenn, men ack så vacker att titta på!

Pion

Pion

Pioner kan bli upp till 100 år och visste du att den klassas som en ört?

Rhododendron

Rhododendron

Det tar ett par årtionden innan denna buske har växt till sig ordentligt, men när de väl har nått sin vuxna ålder så kan den bli otroligt stor och mycket vacker när den blommar!

Dahlia -Cafe au Lait

Dahlia -Cafe au Lait

Dahlian blir tätare och knubbigare om den toppas när den är ca 15 cm hög, för då förgrenar den sig och man får fler blommande stjälkar.

Chokladblomma

Chokladblomma

Chokladblomman är fungerar både till urnor, krukor och plantering. Växten är överhängande och graciös, och bildar nästan som en sky över rabattens övriga blommor. Med sin doft av kakao och sin varma brunröda färg är den ett härligt inslag i trädgården.

Rosenskära

Rosenskära

Rosenskära är mycket omtyckt av bin och fjärilar och kan därför användas för att locka dessa till din trädgård.

Dahlia

Dahlia

Dahlians knölar är ätbara och ingick i de Mexikanska indianernas föda på 1500-talet. Knölarna kokades och åts ungefär som potatis.

Azalea

Azalea

Azalean behöver regelbunden vattning. Lättast är att ge lite vatten varje dag, ca 1-1,5 dl.

Pion

Pion

Röd som en pion säger det gamla talesättet, vilket har sitt ursprung i den klassiska röda bondpionen.

Tvillingsporre

Tvillingsporre

Tvillingsporre är en ampelväxt som det kommer nya sorter av nästan varje år. Mycket blomvillig och tacksam sommarblomma som man har glädje av hela sommaren. Rosa, aprikos och vita namnsorter finns.

Grusnejlika

Grusnejlika

Grusnejlika trivs bäst i sol till halvskugga. Passar utmärkt att plantera i balkonglådor, krukor eller som kantväxt i rabatt.

Buskroser

Buskroser

Rosa bourbonia 'Coupe d'Hébé', en av de vackraste gammaldags buskrosorna

Diascia

Diascia

Diascia heter Tvillingsporre på svenska. Namnet kommer av de två "hornen" eller "sporrarna" på blommans undersida. Diascian är en tålig växt, som blommar med rosa eller kopparrosa blommor från tidig vår till sen höst, utan avbrott i överdådig prakt.

Begonia, Non Stop

Begonia, Non Stop

Begonior ger dig månader av färg till ett överkomligt pris. Blommor, blommor och ännu mer blommor... hela sommaren och långt inpå hösten!

Dahlia

Dahlia

Att odla dahlia i kruka är enkelt och ger ett fantastiskt resultat. Du får pampiga och vackra blommor som blommar ända fram på höstkanten!

Petunia & Bacopa

Petunia & Bacopa

Petunior behöver sol, gärna direkt sol, för att växa till och bli så fina som möjligt. Därför är det viktigt att tänka på att placera dem på en plats där de får många soltimmar, för skuggiga platser gynnar inte växten.

Dahlior

Dahlior

Dahlian är en fantastisk liten knöl. Den finns i ett oändligt antal variationer, färger och former. Sorterna är många och de delas ofta in i grupper, t.ex. dekorativdahlia, pompondahlia, bolldahlia, kaktusdahlia och näckrosdahlia – varje grupp med sina specifika egenskaper.

Åkervinda

Åkervinda

Åkervinda är en mångformig flerårig ört. Arten förekommer i tempererade områden i Europa och Asien. I Sverige finns åkervindan upp till mellersta Norrland, men är i Norge och Finland begränsad till de sydliga landskapen.

Flitiga Lisa

Flitiga Lisa

Det finns mängder med namnsorter av Flitiga Lisa denna älskade sommarblomma. Nyanser av rosa är den dominerande färgen, men även vita och nästan röda sorter finns, såväl med dubbla som enkla blommor. Flitiga Lisa blommar tacksamt hela sommaren, helst ute i halvskugga, om den bara får regelbunden vattning och gödning.

Fuchsia

Fuchsia

Fuchsior är omtyckta prydnadsväxter. De flesta arter är inte frosttåliga, men i exempelvis Sverige trivs de bra utomhus under sommaren. Det finns tusentals hybrider och det är dessa som vanligen odlas som prydnadsväxter. Hybrider kan ha fler kronblad än arterna. Fuchsiahybrider måste förökas med sticklingar eftersom deras frön inte ger sortäkta avkommor.

Euphorbia Diamond Frost

Euphorbia Diamond Frost

Mycket dekorativ växt som blommar med ett moln av vita blommor. Är vacker både i samplantering med andra växter och som solitär.

Pelargoner

Pelargoner

En av våra mest klassiska och populära blommor är pelargonen. Ha pelargonerna i en rymlig kruka och om blomman ska stå ute bör krukan ha ett hål i botten för att förhindra övervattning. Pelargonen är en törstig blomma och ska vattnas regelbundet, särskilt på sommaren. Men låt jorden torka upp mellan varven.

flitigalisa

flitigalisa

Trivs bäst i halvskugga eller skugga i lätt, mullrik jord, som bör hållas jämnt fuktig. Lämplig som kantväxt, under stamväxter, i kruka eller balkonglåda.

Fuchsia - Blue Eyes

Fuchsia - Blue Eyes

Fuchsiasläktet är ett släkte i familjen dunörtsväxter, med omkring 100 arter. Släktet är uppkallat efter den tyske botanikern Leonhart Fuchs. Wikipedia

Begonia

Begonia

Begoniasläktet är ett släkte i familjen begoniaväxter. Det finns ungefär 1 800 arter, vilket gör det till ett av de tio artrikaste släktena inom underdivisionen gömfröväxter.